Coördinator beveiliging.

Heb je het diploma Beveiliger 2 in bezit en ambieer je een leidinggevende functie binnen de beveiligingsbranche?

Lees meer

Coördinator beveiliging.

Heb je het diploma Beveiliger 2 in bezit en ambieer je een leidinggevende functie binnen de beveiligingsbranche? Dan is dit de opleiding voor u. Dit diploma wordt afgegeven door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Wat doet een Coördinator Beveiliging?
Als Coördinator Beveiliging heeft u de operationele leiding over de beveiliging en controle van bijvoorbeeld een gebouw of een cluster van gebouwen, een terrein of een alarmcentrale. U heeft de taak om ervoor te zorgen dat de beveiligingsdiensten zo goed mogelijk worden uitgevoerd, conform de afspraken en het beveiligingsplan. U heeft inzicht in de complete werkprocessen binnen de beveiliging en kunt zelf procedures bedenken in het kader van werkvoorbereidings- en beheersactiviteiten.

Toelatingseisen
U dient in het bezit te zijn van het diploma Beveiliger 2. U mag niet in aanraking zijn geweest met justitie of een strafblad hebben. Dit mag ook niet het geval zijn tijdens de opleiding. Er moet sprake zijn van onbesproken gedrag waarvan in sommige gevallen een schriftelijke bevestiging dient te worden overlegd.

Duur van de opleiding

De opleiding coördinator duurt  20 – 22 weken. De cursist volgt dan 1 dag theorie en werkt daarnaast bij een ecabo erkende leerbedrijf voor coördinatoren. Voorafgaand aan de opleiding wordt u mogelijk uitgenodigd voor een intake-gesprek.

Onderdelen
Het theoriegedeelte bestaat uit zes afzonderlijke modules, waarvoor landelijke examinering geldt:

• Beveiliging van gebouwen 3
• Veilig werken en dienstplanning 3
• Wettelijke kaders 3
• Leidinggeven
• Beroepsgericht Engels
• Rapportage

Daarnaast is er het bespreken van de praktijkervaringen door middel van de Toetsen Praktijkopdrachten CB en Leidinggeven CB.

Wat kunt u met dit diploma?
Als Coördinator Beveiliging werkt u bij een beveiligingsbedrijf of op de afdeling Beveiliging of Facilitaire Zaken van een organisatie. U geeft daar meestal leiding aan een team van 4 – 20 beveiligers die samen een gebouwencomplex/terrein moeten beveiligen.

Een coördinator beveiliging staat sterk in zijn schoenen en kan goed organiseren en plannen. Hij geeft leiding aan een team beveiligers en zorgt ervoor dat al het beveiligingswerk zo goed mogelijk wordt gedaan, hij houdt daarom ook veelvuldig contact met de opdrachtgever. Een coördinator heeft een  groot verantwoordelijkheidsgevoel voor zijn omgeving. Iets voor u? Aarzel dan niet, u bent van harte welkom bij PF Security & PF Academy

Offerte opvragen of meer informatie?

OfferteContact