Basis VCA- VCA Vol

Veilige werkomgeving en -omstandigheden zijn belangrijk voor iedereen, zowel voor werknemers als tijdelijke arbeidskrachten (uitzendkrachten en aannemers).

Lees meer

Basis VCA- VCA Vol

Veilige werkomgeving en -omstandigheden zijn belangrijk voor iedereen, zowel voor werknemers als tijdelijke arbeidskrachten (uitzendkrachten en aannemers). Om bedrijven die diensten verlenen aan de petrochemische industrie te beoordelen en te certificeren op hun veilige werkwijze ontwikkelde de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) VCA, wat VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid Gezondheid en Milieu) betekent. In feite is VCA meer dan een checklist. Het is een veelzijdig en compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Inmiddels wordt het VCA systeem gebruikt in allerlei sectoren van de industrie :
·       bouwkundige werkzaamheden
·       elektrotechniek en procesbesturing : bijvoorbeeld onderhoud van procesbesturingssystemen en elektrische systemen.
·       werktuigbouwkundige activiteiten : bijvoorbeeld constructie en onderhoudswerkzaamheden.
·       overige technische diensten, bijvoorbeeld isolatie (verwijderen/aanbrengen), steigerbouw, industriële stellingbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, verticaal transport, horizontaal transport, hefwerktuigen, brand- en mangatwachten, inspectiewerkzaamheden (röntgen etc.) enz.

Met een VCA certificaat kunt u aantonen dat uw bedrijf op een groot aantal punten voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Hiermee wordt dus voorkomen dat de opdrachtgever en de aannemer diverse acties moeten ondernemen ter waarborg van de veiligheid, gezondheid en milieu, aangezien dit allemaal al van te voren is geregeld.
Eén van de eisen vermeldt dat uw operationele medewerkers in het bezit dienen te zijn van een geldig VCA diploma

Er zijn twee verschillende cursussen beschikbaar voor het behalen van het VCA diploma: B VCA(basisveiligheid VCA), een training gericht op de operationele medewerkers van een bedrijf, en VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden), een cursus bedoeld voor operationeel leidinggevenden.

Na het volgen van de VCA cursus dient examen gedaan te worden, en bij een positief resultaat ontvangt je het VCA certificaat.
Een persoon in het bezit van een VCA diploma laat zien dat hij/zij serieus is omtrent veiligheid, milieu en gezondheid !

Het B-VCA en VOL-VCA examen wordt afgenomen door een erkende exameninstelling. Wij verzorgen de inschrijving bij de exameninstelling, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Het examen bestaat uit Multiple-choice vragen. Soms komt het voor dat een cursist zakt voor het examen. Wij bieden je dan  gratis lessen aan tot je het wel haalt. Zo zorgen wij voor 100% tevredenheidsgarantie. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Offerte opvragen of meer informatie?

OfferteContact